Witam KOLEGÓW :padam:
Słyszałem nowinę o nowym torze i nowym zarządzie....Jestem z Was dumny chłopaki!!!!
Też już coś pogrzebałem w silniku i nie tylko,to wiem co pada i dlaczego.
Ale do rzeczy:pierwsza rzeczy która i mi padła po paru litrach,a może nawet szybciej niż u Marcina to też pierścień,jakby oryginalny był z papieru,następny na razie się trzyma ale nie wiem jak długo potrwa ten stan rzeczy.
Jeśli się nie chce mieć niespodzianek w stylu 2 dni przed zawodami pada pierścień,trzeba wymienić silnik na Zenoah,Tomek P. tak zrobił i to była bardzo dobra decyzja,po za tym nieszczęsnym pierścieniem padają tez uszczelniacze choć rzadziej.
Cała wina tkwi w marnej jakości silnika CHUNG YANG rodem z najtańszej i najbardziej badziewnej zabitej bambusami dzielnicy Chin w której produkowany jest owy FELER.
Kolejna rzecz to zębatka odbierająca(ta duża) jej zużycie jest indywidualne-zależy od jazdy właściciela,ja przejechałem 15 litrów i żadna zębatka nie jest zużyta,a i śruba nie pękła ani razu,choć i jeden i drugi element to najsłabsze części tego modelu,które należy wymienić na tuningowe lub wymieniać często na oryginały
Następna rzecz o której się przekonałem to warto inwestować dużo większe pieniądze w opony Pro Line które są świetne,mam dużo lepsze czasy na nich i Hostile,choć niektóre są diabelnie twarde,ale ich żywotność jest ponadczasowa :super:
Oryginalne opony mało,że strasznie szybko sie zużywają to potrafią pęknąć jeśli się wystarczająco ostro przygazuje na zakręcie-boki opony są bardzo słabe.
Gdy się stuninguje również samo sprzęgło jak i jego osłonę,to pieniądze szybko "wracają" a to dlatego że sprzęgło opcjonalne ELCON V2 zużywa się bardzo powoli,a osłona sprzęgła z alu zabezpiecza go przed dostaniem sie piachu co jest jedyną przyczyną szybko padającego sprzęgła w Baja 5B,również zużywanie się go tylko z jednej strony.
Podliczając całość Baja 5B w porównaniu z innymi petrolami dostępnymi powszechnie na rynku Polskim jak i również mnogością części jest najlepszym i najrozsądniejszym wyborem choć nie pozbawionym UPIERDLIWYCH WAD :zdziwko:
Ocena modelu jest oczywiście subiektywna,bo swoją bają jeździłem już setki godzin i nie żałuje wydanych pieniędzy,od tamtego czasu doszło wiele części tuningowych:tłumik rezonansowy,przednie hamulce tarczowe,najlepszy zderzak tylni dostępny na rynku i oczywiście oświetlenie,bajeczna jazda wieczorami :hyhy:
teraz kombinuję nad podniesieniem mocy instalując podrasowany gaźnik-póki co efekty są zaskakujące. :szok:
Pozdrowionka :super: